skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Fáčko chcípá
prohledat
63 příspěvků (zobrazeno 51 až 63) od 15.12.2011 do 24.12.2011, založil/a black_devil
17:15:18
15.12.2011
15.12.2011

black_devil
-> Tomaso435: to právě nevím, jestli napětí nekolísá, ničím jsem to nezpozoroval, snad jen tím pískáním v pojistkovce, asi při zapnutým cyklovači. K cyklovači tam nebylo dřív relátko, tak jsem ho tam šoupnul z jednoho fáva.
17:13:55
15.12.2011
15.12.2011

black_devil
-> Tomaso435: Další možností, která mě napadla, by byl vadnej altík, kterej by dobíjel kdy se mu zachce, ale spíš se přiláním k nějakýmu zkratu. Původní majitel byl trochu hračička, takže mám pod palubkou vypínač, který odpojuje spínačku, takže bez sepnutí vypínače netočím motor, má tam ráty na upozornění rozsvícenejch světel, který nefunguje a další 3 pr*ele kabelů, který netuším, k čemu jsou. Bohužel se v tý elektrice moc nevyznám a známej autoelektrikář je pro mě drahej i přesto, že je známej, takže to zbývá na mně. Měnil jsem cívku, takže tou to nebude (ani nevím, jestli by to vůbec mohlo mít s tím něco společnýho). Poradili byste ještě pro sychr, kde změřit altík, nebo na jaký konektory se podívat, jestli tam dráty drží?
17:10:54
15.12.2011
15.12.2011

Tomaso435
-> black_devil: jo a pokud ti nekolísá napětí , nebo nebliká kontrolka tak to ničim nebude . . . že by regulátor nebo uhliky to ted ne.. ted je na řadě pojistkovka
17:09:45
15.12.2011
15.12.2011

Tomaso435
-> black_devil: klíňák by ti neměl jit stlačit prstem . . . pak je naplej . . jinak ja si koupil kratší a altik posunul bliž k motoru . . . takže točím o něco více.. nebo si to aspon do ted myslim
17:08:48
15.12.2011
15.12.2011

Tomaso435
-> Shackall: s jeho problémem to souvisí až moc :-D je to tou pojistkovkou . . . zkus si vyházet nějaký pojistky a uvidiš že to chcipne . . . navíc když to dělá takhle nepravidelně tak je jasný že jde o teplotu vlhkost a chvění kdy se spoj přeruší a pak opět spojí . . .
17:08:10
15.12.2011
15.12.2011

black_devil
-> Shackall: Záměnné nejsou, ale jde to proházet, jak píše kolega. Zapalování... Co na něm uvidím? Klíňák mohu zkontrolovat, popř. dopnout, le to bude asi vše, co zvládnu bez alespoň povrchního návodu.
17:06:38
15.12.2011
15.12.2011

Tomaso435
-> black_devil: ja ve škole neměl pájení, ale vypoj kabely, odšroubuj ten jeden co jde od baterky (bacha na zkrat ) vyšroubuj na 4 šroubkách pojistkovku, to rozšroubuj, a uvidiš tam mista kde je něco přiletovanýho na tom tišťáku . . .
prasklej spoj poznáš když si pomalu z blizka rypákem na tišťáku prohlídneš každý misto kde je něco přiletovanýho... uvidiš na tom jako by vlas a když s tim z druhej strany zahejbeš tak uvidiš že to nedrží ale je ten cin prostě prasklej,, tak to nahřejaby se to slilo zpět a pkud máš cín přidej stroužek cínu . . .
pokud nic takovýho nenajdeš tak to proletuj všechno . . .
prasklej spoj poznáš když si pomalu z blizka rypákem na tišťáku prohlídneš každý misto kde je něco přiletovanýho... uvidiš na tom jako by vlas a když s tim z druhej strany zahejbeš tak uvidiš že to nedrží ale je ten cin prostě prasklej,, tak to nahřejaby se to slilo zpět a pkud máš cín přidej stroužek cínu . . .
pokud nic takovýho nenajdeš tak to proletuj všechno . . .
17:05:23
15.12.2011
15.12.2011

Shackall
-> black_devil: Já myslel, že je to Fako, a ona to tramvaj...
Ale vážně - stav klínového řemene, alternátoru? Díval jsi se na zapalování?
To, co říká Thomaso s pojistkovkou, je zcela určitě na místě - s tvým problémem to však nejspíš nesouvisí. Pokud vím, pojistovky záměné nejsou.
Ale vážně - stav klínového řemene, alternátoru? Díval jsi se na zapalování?
To, co říká Thomaso s pojistkovkou, je zcela určitě na místě - s tvým problémem to však nejspíš nesouvisí. Pokud vím, pojistovky záměné nejsou.
17:03:37
15.12.2011
15.12.2011

black_devil
-> Tomaso435: dobrá a mohl bys mi poradit, jak to přesně udělat? Pájení jsem měl ve škole, takže to zvládnu, jen přesně nevím co, v elektrice se moc nevyznám.
17:02:15
15.12.2011
15.12.2011

Tomaso435
-> black_devil: jestli máš zájem přehozovat kabely v konektorech tak aby to šlo tak prosim :-D jina bud rád za tu starou, je to daleko lepší řešení než ty nový.. sice zastaralý nepohodlný ale za to jednoduchý...
no tak si pajku puč , ukradni, kup, nebo ji sežeň jinak, ale udělej to co ti řikam a vesele jezdi dál :)
no tak si pajku puč , ukradni, kup, nebo ji sežeň jinak, ale udělej to co ti řikam a vesele jezdi dál :)
16:54:33
15.12.2011
15.12.2011

black_devil
-> Tomaso435: bohužel nemám pájku :/ a nebylo by jednodušší celou pojistkovku prohodit za tu z novějšího typu? Mám ještě ty keramické pojistky :D
16:52:56
15.12.2011
15.12.2011

Tomaso435
to napětí nic moc hele . . . 10,49 to mám až když mi umírá baterka . .
pokud ti píská nebo cvaká pojistkovka, tak tam cvaká špatně nějaký relé,
. taže neptej se dál, co by to mohlo, nečím, co je jednodužší udělat, nebo na to jen poklepat, prostě ted jdi, vyndej pojistkovku vem si letovačku a protav každej spoj .. vrat to tam a ono to pojede . . .
pokud ti píská nebo cvaká pojistkovka, tak tam cvaká špatně nějaký relé,
. taže neptej se dál, co by to mohlo, nečím, co je jednodužší udělat, nebo na to jen poklepat, prostě ted jdi, vyndej pojistkovku vem si letovačku a protav každej spoj .. vrat to tam a ono to pojede . . .

16:37:03
15.12.2011
15.12.2011

black_devil
Ahoj, mám problém. Zhruba před měsícem jsem jel, cca 1,5 km a auto chcíplo. Měl jsem puštěná světla (park. + potkávačky), topení,rádio se 4 repráky, zahřívání okna, stěrače na cyklovači a toť vše. Auto z ničeho nic chcíplo, ale podařilo se ho hned natočit. Další den, tuším, se mi při jízdě rozsvítila slabě kontrolka dobíjení a chvíli svítla, trochu jsem to protočil do vyšších otáček a kontrolka po chvíli zhasla. Od tý doby nic a včera auto opět chcíplo, ale už se mi ho nepodařilo nahodit. V té době byly zapnuty opět streče na cykl., světla, vyhřívání okna a topení. Občas se mi stalo, že pi zapnutých stěračích na cyklovač se z pojistkovky ozýval pískavý zvuk, ale nebylo to často, proto jsem tomu nevěnoval vyšší pozornost, což možná byla chyba. Když jsem chtěl auto nahodit, tak to nešlo, startér se pootočil, ale auto nechytlo. Poté se již neotočil ani startér a při sepnutí start. polohy se z pojistkovky ozvalo cvaknutí, nebo i zapískání. Pomohlo až roztlačení. Po roztlačení a následném vypnutí motoru auto opět nešlo nahodit, následoval další roztažení, po kterém jsem dojel ž domu. Doma jsem auto chcípl a znovu natočil, vše v pohodě, zkoušel jsem to asi ještě 3×, v pořádku. Dnes jsem se byl projet a auto opět chcíplo, díky bohu u baráku. poté již nešlo zase natočit. Změřil jsem baterku, na které to ukazoval 11,53 - 12,03 V (při vypnutém klíčku) a při zapnutém klíčku zhruba 10,49 V. Netuším, čím by to mohlo být. Budu vděčný za každou radu, jak zjistit případný zkrat, spečené dráty, ale i kde přeměřit napětí apod. Baterka je nová, cca 3 měsíce, 55 Ah. Díky.