Problem s dobijanim prosim poradte

prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 08.11.2011 do 14.11.2011, založil/a Robert8899
řadit dle data
09:45:33
14.11.2011
Markop
-> Jozka: Já jsem neměl na mysli řemenici na klice, ale dynamovou řemenici nabastlenou na alternátoru.
08:30:22
14.11.2011
Jozka
-> Markop: No já nevím, "dynamo" řemenici na klice má původní kde kdo.. to by dle mě při zvýšení původních volnoběžných otáček (na 650 tuším?) a správné délce řemenu nemělo vadit..
18:54:33
11.11.2011
Markop
-> Jozka: Kontrolka nabíjení svítí při volnoběhu u dynama, tam totiž opravdu signalizuje nabíjení. U alternátoru je to spíše kontrolka činnosti alternátoru, ani při volnoběhu se nesmí rozsvítit. Samozřejmě, nesmí se tam nechat řemenice od dynama, jak je to u některých kutilů občas k vidění.
10:57:52
11.11.2011
Jozka
-> Robert8899: Baterka občas "zovrie" ? To jako že vaří eletrolyt.. pokud jo, tak už je možná bez ohledu na stáří zničená, na to při vadným regulátoru stačí pár desítek kilometrů. Jestli je údržbová, se zátkama, zkontroluj hladinu elektrolytu a změř hustoměrem, jestli jsou po nabíjení nabitý všechny články. Odprásknutá baterie se ale pozná i bez měření, má vyboulený boky ven..

Pokud je v takovým stavu, tak už žádný výměny reglerů nepomůžou, neudrží nabití. Jestli je baterie ok, zkus varianty viz -> Markop: . Akorát neber zřetel na to, že se kontrolka nesmí rozsvítit na běžícím motoru, to je pitomost, to bys musel mít volnoběh nastavenej na nějakejch 1000 ot/min.
22:14:47
08.11.2011
Markop
A napětí na baterce?

Pokud máš OK baterku, tak je to jednoduché - nenabijí ti to.

Kontrolka se NESMÍ při běžícím motoru rozsvítit. Takže buď to je vadná dioda nebo házející kroužky a uhlíky v alternátoru, nebo špatné ukostření motoru na kastli, nebo vadný regulátor napětí. Nebo něco jiného ;-)

A ten plechový krám s ožužlanými kontakty vyhoď a kup elektronický regler. Tím se jedním vrzem zbavíš 20% poruch s nabíjecí soustavou.
20:26:51
08.11.2011
Robert8899
myslim ze relatkovy
20:26:22
08.11.2011
Robert8899
jj na volnobeh zhasne uplne pri vyssich otackach sa rozsvieti vodice su v poriadku som ich cistil a skontroval regulator je ten starsi typ neviem aky to je a baterka ma pol roka
19:20:52
08.11.2011
Markop
Nemáš starou baterku? Zhasíná ti po nastartování zcela kontrolka nabíjení? Je při běžícím motoru na baterce 14-14,2V? Máš relátkový nebo elektronický regulátor? Máš kvalitně provedené připojení altíku, starteru a akumulátoru? Jsou v pořádku všechny kablíky mezi altíkem a reglerem, a jejich fastony? Máš v pořádku kostření motoru a baterky? Nemáš částečný zkrat někde mezi vodiči a karosérií?
15:43:05
08.11.2011
Robert8899
prosim vas neviem si uz dat s tym rady mam skodu 100 a mam namontovany alternator zo 120. ked startujem tak vsetko bezi ako ma chvilku pobeham a ked znovu odstavim uz to nastartovat nejde znovu dam nachvilu baterku pod nabijacku a znovu nastartuje. starter som uz vymenil vyskusal som asi 3 alternatory 4 reulatory a stale to robi. a este mam problem s baterkou ktora obcas zovrie a kontrolka dobijania si poblikuje ako sa jej chce raz svieti potom nesvieti potom blika...nevie mi niekto proadit?
Extreme Tyres