skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vystrelovací klúč felicia
11:19:19
06.11.2011
06.11.2011

su.tech – nezodpovědný hajzlík
-> suri: Fakt ti teraz z hlavy nepoviem ako to malo byt dotiahnute do konca, lebo s tymto mi fakt pomahali ini takze presne by sa o tom dalo diskutovat az pri vzkrieseni tohoto projektu - cize vsetko by sa zasa dalo na jednu kopu (zamky, plany, ludia co mi s tym pomahali) a potom by bolo realne sa bavit o ceste ktorou sa malo ist. Problem je v tom, ze moj bol napad a finalne riesenie bolo na niekom inom. No ako som pisal je to projekt z roku 2005 takze vspomienky su mlhave... 

11:16:01
06.11.2011
06.11.2011

suri
-> su.tech: teroreticky by o to časom bol záujem keby bolo reálne že budú fungovať tie dve veci čo požadujem . ale toho sa už asi zbavovať nebudeš
11:14:00
06.11.2011
06.11.2011

-> suri: Zlozene a nachystane pre montaz to bolo okolo roku 2005 - cize je to vyse 6 rokov zabudnuty projekt vo fazi ulozenia.
Ci ho vzkriesim neviem, lebo je viacero takych zabudnutych veci u mna. Ale teraz posledny mesiac je pravda, ze 2 tiez zabudnute projekty som dotiahol zase do procesu pokracovania... 

11:12:33
06.11.2011
06.11.2011

suri
-> su.tech: ale ako vidíš kolega pri tej o2 jednotke píše že komunikuje len cez can a to je akosi mne nanič do felicie
11:09:57
06.11.2011
06.11.2011

-> suri: Kluce a jednotka je rovnaka tusim pre SUP I. a OCT II. ale za tie roky uz uplne presne neviem ako to bolo. Treba pozriet podla znacenia jednotky. Schemy dakde lezia, no nebudem ta tahat za nos. Hladat ich fakt nebudem, lebo su mi surnejsie ine veci ktore treba najst a zatial ani na to cas neni. Keby som o nich nahodou zakopol tak mozno, ale inak to nevidim.

11:06:48
06.11.2011
06.11.2011

suri
-> su.tech: to pozerám ale tie klúče a tá jednotka bola superb1?
11:05:48
06.11.2011
06.11.2011

-> suri: No v tom inezrate je to videt ze je tam odskok z OCT II.
11:05:16
06.11.2011
06.11.2011

-> Stepan FUN: A odomykanie 5-tych dveri som mal vymyslene z odskoku dveri na OCT II. Odskoky mam u tej sady, ale ako som pisal nedopadlo to. Fungovat to malo klasicky ako dvere na Felde - cize funkcny zamok + pri zmacknuti ovladaca by to dialkovo otvoril odskok (ale zamok by zostal zamkly). Tak nejak to malo byt...

11:04:30
06.11.2011
06.11.2011

suri
-> su.tech: koľko si mal vtedy cenovú predstavu ? nemrkol by si sa o schémach niekde ak by si mal čas?
11:03:16
06.11.2011
06.11.2011

-> suri: Nie, nejako nebola chut to nakoniec predat a nebolo auto do ktoreho by som to nakopal. Je to drbacka, v mezicase som zasa nasiel zapojenie co mi robili chalani z MB, ale zase ako cas pokrocil tak je zasa niekde zalozene. Priority su inde a nejako ma to finalne netrapi. Mna ta sada vtedy vysla pekene, lebo som robil v Kvasinach a chalani z Fabu mi to zrobili vtedy v ramci dobrych vztahov zasa kedze ja som cosi zrobil pre nich. No keby som to vtedy chcel robit ofiko za hotove tak to by bola ozajstná raketa. Jednotku naprogramovanie a to zapojenie mi robili chalani z MB. No je to vsetko schovane v garazi a lezi to tam. Treba si zasa raz kupim nejaku 1,6 MPi Feldu co bude stat za to a namontujeme to. Ale teraz neni do coho a neni cas.

10:54:08
06.11.2011
06.11.2011

suri
-> su.tech: a doriešil si k tomu niečo?
10:52:48
06.11.2011
06.11.2011

-> suri: Sada ešte existuje.
Ale ked som to nechal skladat tak mna to vyslo este ako tako, ale nechat to skladat v tej dobe to nebola raketa, ale riadna cierna diera.

10:44:11
06.11.2011
06.11.2011

suri
-> Stepan FUN: skoda-virt.cz/cz/.../9562
1-superb-klic-na-120-rapid
-favorit-felicii som kedysi pozeral túto sadu a páčilo sa mi to
10:40:42
06.11.2011
06.11.2011

suri
-> Stepan FUN: poznám jeden prípad kde klasické šmejdové servo lanko ťahá úplne v pohode takže ak by som tam dal origo zo zadu nemal by byť problém
nemal Superb tri tlačítka? všetky superby sú cez can?
nemal Superb tri tlačítka? všetky superby sú cez can?
10:17:18
06.11.2011
06.11.2011

StepaNoFUN
-> suri: Aha. Tak tohle servem těžko dáš... :-/ Na to by bylo pořeba nějaký hodně silný a namontovat přímo do 5. dveří, nebo dolů na to ovládání (nemá to na to přímo přípravu?). Tohle se řešilo cívkou ze startéru - Třeba u FA originál příslušenství PAL... Tady by šlo použít třeba www.jablotron.cz/cz/.../s
f12
Ale každopádně z lepších 3 kanálovou dálku těžko seženeš. Ten Jablotorn to umožňuje, ale na 2 tlačítka - jak jsem psal jedno je zamknout a odemknout, druhý je odskok. S tím použitím z OCT by to právě bylo až u OCTII (jednička měla tlačítka jenom 2) a tam by to byl myslím tak trochu problém - CAN-BUS a podobně...
Ale každopádně z lepších 3 kanálovou dálku těžko seženeš. Ten Jablotorn to umožňuje, ale na 2 tlačítka - jak jsem psal jedno je zamknout a odemknout, druhý je odskok. S tím použitím z OCT by to právě bylo až u OCTII (jednička měla tlačítka jenom 2) a tam by to byl myslím tak trochu problém - CAN-BUS a podobně...
10:12:07
06.11.2011
06.11.2011

StepaNoFUN
Na ty 5tý dveře jsem myslel tohle: www.jablotron.cz/cz/.../c
l25fel+elektricke+zamykani
+5+dveri+s+felicia
Jinak tuhle dálku mám a naprostá spokojenost. :-) Až na jednu chybnou manipulaci, ale to byla moje blbost. :-D Má to i funkci jednoduchýho alarmu (je potřeba připojit sirénu, která není součástí dodávky)
Jinak tuhle dálku mám a naprostá spokojenost. :-) Až na jednu chybnou manipulaci, ale to byla moje blbost. :-D Má to i funkci jednoduchýho alarmu (je potřeba připojit sirénu, která není součástí dodávky)
10:12:02
06.11.2011
06.11.2011

suri
-> Stepan FUN: no jo ale ja to zamkýnanie nechcem že odomkne mi to piate dvere a celú jazdu sú odomknuté a ani sa mi to nepáči . Chcem proste jednoduché servo umiestnené niekde na trase origo lanka ktoré by len otvorilo kufor a spraviť ešte kontrolku otvoreného kufru . Proste dvomi tlačítkami zamknúť a odomknúť auto a nezávisle na nich to tretie len na otvorenie kufra - potiahnutie lanka
10:08:02
06.11.2011
06.11.2011

StepaNoFUN
-> suri: Tak to servo od jablotronu je vyzkoušený a jednoduchý na montáž. I když trochu drahý. :-/ Já jsem ho měl do FA, ale jelikož tam mám dveře ze starýho modelu (jiný nebyly), tak jsem ho musel upravovat. Ale na nový dveře bylo bez úprav a bez vrtání. To samý by mělo bejt do Feldy. Každopádně to co chceš by Ti řešila ta jednotka z odkazu. ;-) Doplnit jedno servo a odemykalo by se to i s autem. Pokud bys dal i nějakej univerzální odskok, dalo by se na něj připojit to třetí tlačítko. Já to mám na FA (tam jsem sehnal odskok origo) a zapojený na druhý tlačítko Jablotronu (jedno tlačítko je zamknout/odemknout, druhý samostatně odskok kufru, ale funguje jen při odemčeným autě)
10:06:15
06.11.2011
06.11.2011

suri
Stepan FUN 06.11.11 10:01:01 napsal:
→ suri: Každopádně tohle by byla cesta. ;-) A cena je
super (třeba oproti Jablotronu) www.rakso.cz/detail/.../d alkove-ovladani-se2scena odpovedá kvalite , poznám skúsenosti s tým a mal som to v ruke , po mesiaci sa zlomil klúč a to ovládanie tými tlačítkami furt blblo , takto nie to sa mi nepáči , radšej zainvestovať do origo vw dielov ak sa to dá a aspoň to mať poriadne alebo nič
→ suri: Každopádně tohle by byla cesta. ;-) A cena je
super (třeba oproti Jablotronu) www.rakso.cz/detail/.../d alkove-ovladani-se2scena odpovedá kvalite , poznám skúsenosti s tým a mal som to v ruke , po mesiaci sa zlomil klúč a to ovládanie tými tlačítkami furt blblo , takto nie to sa mi nepáči , radšej zainvestovať do origo vw dielov ak sa to dá a aspoň to mať poriadne alebo nič
10:04:26
06.11.2011
06.11.2011

suri
-> Stepan FUN: www.jablotron.cz/cz/.../c
l305+click+dalkovy+ovladac
+centralniho+zamykani toto si asi myslel že?
10:01:01
06.11.2011
06.11.2011

StepaNoFUN
-> suri: Každopádně tohle by byla cesta. ;-) A cena je super (třeba oproti Jablotronu) www.rakso.cz/detail/.../d
alkove-ovladani-se2s
10:00:15
06.11.2011
06.11.2011

suri
-> Stepan FUN: odskok kufru som myslel len proste odomknutie kufra servomotorčekom čo by ťahal za pôvodné lanko , nakodovať by to hádam nemusel byť taký problém , keby si dám nakodovať na raz tri ovládače tak na pár rokov by pokoj aj bol , neexistujú okolo toho nejaké schémy ? ide mi práve o zachovanie origo centrálu a všetkej feldovej mechaniky , kde je vlastne pripojené ovládanie do k centrálu na felicii ? nikdy som to neskúmal a origo tu ai nevidno moc kedže to nejak výtečne nefungovalo . keby sa teoreticky dopátra ako funguje tá komfortka a kde čo zapojiť aby šli tie dva kanály - centrál kufru a centrál auta čo octa má tak by to malo fungovať keby sa to správne zapojí do felicie
09:43:25
06.11.2011
06.11.2011

StepaNoFUN
-> suri: Otevírání (odskok) jsem na feldu origo ještě neviděl. Jedině nějakej univerzál. Ale odemykání nabízí třeba Jablotron a je to Plug&Play. S ovládáním kufru nevím. Spíš bych věřil tomu, že by se dal ovladač z OCT I (jen 2 tlačítka) nakódovat na jednotku dálky od Jablotronu (frekvence stejná, kódování nevím), ale ještě jsem to nezkoušel. Mám v plánu se o to pokusit. Ale nějak není čas a momentálně ani finance.
Jinak s jednotkou z OCT nebo SUP je tak trošku problém. Nejak mě nenapadá, jak ji kódovat v jiným autě než do kterýho patří. Co vím, tak ji kamarád měl už kdysi ve škodovce, ale řešili to tak, že to spárovali v autě do kterýho ta jednotka patřila a pak ji nacpali do Š120. A když mu pak odešel ovladač (jako že odcházej poměrně často), tak ji museli znova dávat do původního auta. :-/ Docela složitá operace. :-/ Ale třeba by šla přidat do FEL i s komunikací přes konektor diagnostiky. Pořád to není nic jinýho než 2 dráty :-) Každopádně by to chtělo z auta, který ještě nemá CAN-BUS (cca do 2002), protože pak bys musel mít "novej" kabel jenom kvůli tý jedný jednotce a nevím jestli by to vůbec komunikovalo, když by ten CAN byl nezapojenej. A ani u CAN-BUS jednotky nevím, jaký jsou z ní výstupy - jestli to není jenom právě po CANu, protože ty auta maj už samostatný dveřní jednotky, který teprve ovládaj zámky. A cpát to do feldy celý by se mi moc nechtělo. Blázen jsem, ale tohle mi připadá už jako docela složitá anabáze. Ale nějak jsem po tom ještě nepátral... Třeba je to jednodušší, než si myslím. :-)
Každopádně spíš bych se pokusil jít cestou použití ovladače pro nějakou jinou (jednoduchou a bezproblémovou) jednotku...
Jinak s jednotkou z OCT nebo SUP je tak trošku problém. Nejak mě nenapadá, jak ji kódovat v jiným autě než do kterýho patří. Co vím, tak ji kamarád měl už kdysi ve škodovce, ale řešili to tak, že to spárovali v autě do kterýho ta jednotka patřila a pak ji nacpali do Š120. A když mu pak odešel ovladač (jako že odcházej poměrně často), tak ji museli znova dávat do původního auta. :-/ Docela složitá operace. :-/ Ale třeba by šla přidat do FEL i s komunikací přes konektor diagnostiky. Pořád to není nic jinýho než 2 dráty :-) Každopádně by to chtělo z auta, který ještě nemá CAN-BUS (cca do 2002), protože pak bys musel mít "novej" kabel jenom kvůli tý jedný jednotce a nevím jestli by to vůbec komunikovalo, když by ten CAN byl nezapojenej. A ani u CAN-BUS jednotky nevím, jaký jsou z ní výstupy - jestli to není jenom právě po CANu, protože ty auta maj už samostatný dveřní jednotky, který teprve ovládaj zámky. A cpát to do feldy celý by se mi moc nechtělo. Blázen jsem, ale tohle mi připadá už jako docela složitá anabáze. Ale nějak jsem po tom ještě nepátral... Třeba je to jednodušší, než si myslím. :-)
Každopádně spíš bych se pokusil jít cestou použití ovladače pro nějakou jinou (jednoduchou a bezproblémovou) jednotku...
00:41:19
06.11.2011
06.11.2011

suri
-> Nwkt: nojo ale je nejaké info ? -> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : origo ťažko si myslím, podľa mňa vždy dorábka
21:29:35
05.11.2011
05.11.2011

dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> suri: Některé Feldy měly motorek origo centrálu i na pátých dveřích.
20:02:38
05.11.2011
05.11.2011

Nwkt
Když to jde do škodovky, tak proč ne do feldy
18:47:45
05.11.2011
05.11.2011

suri
Ahoj , máte niekto informácie či sa dá riešiť originál koncernový vystrelovací klúč do felicie z novými zámkami ale s tým že by išiel aj diaľkový centrál a centrál kufru , dá sa to nejak spárovať a zapojiť cez jednotku z octy supa a pod ? s tým že centrál by bol feldový , a na piate dvere nejaký servomotor . díky