skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
jede nejede - pls pomoc
prohledat
5 příspěvků (zobrazeno 1 až 5) od 15.07.2010 do 16.07.2010, založil/a schtokyman
15:08:10
16.07.2010
16.07.2010

Kuladmin
Ho celej zrepasuj nebo nech zrepasovat. tam bude v haji regulator nebo diodovej mustek(spis ten pokud huci)a loziska asi tomu taky moc nepridaji. A uz bych to s timhle ani nestartoval nebo nekde neco spalis apod.
14:59:48
16.07.2010
16.07.2010

schtokyman
nastal další problém. než jsem se dostal k tomu co mi psal "kuladmin", tak když jsem dojel před barák a chcípnul motor a vypnul klíček tak se mi zůstala svítit kontrolka na dobíjení a rafička teploty zustala na 2 čárce od spoda. Tak jsem to zkusil nastartovat a prošlápnout plyn a když šly otáčky dolů, tak se od motoru oyývalo takový divný hučení(jak když startujete favorita a dobýhá startér), tak to asi vypadá na alternátor.
11:40:10
16.07.2010
16.07.2010

schtokyman
díky zkusím a dám vědět
17:08:00
15.07.2010
15.07.2010

Kuladmin
nech promerit alternator, pripadne me napada jdi po cervenem dratu od + baterky konci v pojistkove skrini v rohu skus ho zkontrolovat a pripadne dotahnout - ale bacha radsi si nejdriv odpoj baterku staci minus pol neni tam moc mista tak at nesvaris!!!
16:36:05
15.07.2010
15.07.2010

schtokyman
zdravím všechny zkušené v elektronické problematice.
Mám takový pro mne záhadný problém. Mám felicii 1,3 Mpi 50kW a o co jde: Když jedu tak se mi rozsvítí kontrolka dobíjení a auto se dusí a osvětlení palubky pohasne a když kontrolka dobíjení zhasne tak se auto rozjede a kontrolky září jak o život.
Už jsem dopínal klínovej řemen, čistil kontakty na alternátoru, startéru, baterce a ukostření (všude kde jsem ho v motorovém prostoru našel) a problém stále nemizí. Napadlo mě že to ještě může dělat ta ''rampa na svíčky" , ale nevím jak se dá odzkoušet a druhou na vyzkoušení nemám.
Tak bych Vás všechny, kdo jste měli stejné nebo podobné problémy, chtěl požádat o rady tipy, jak se toho zbavit, protože teď se motor spíš dusí než jede. Děkuji všem
PS. Baterie je nová svíčky mám taky nový, ale spíš to bude asi v elektrice
Mám takový pro mne záhadný problém. Mám felicii 1,3 Mpi 50kW a o co jde: Když jedu tak se mi rozsvítí kontrolka dobíjení a auto se dusí a osvětlení palubky pohasne a když kontrolka dobíjení zhasne tak se auto rozjede a kontrolky září jak o život.
Už jsem dopínal klínovej řemen, čistil kontakty na alternátoru, startéru, baterce a ukostření (všude kde jsem ho v motorovém prostoru našel) a problém stále nemizí. Napadlo mě že to ještě může dělat ta ''rampa na svíčky" , ale nevím jak se dá odzkoušet a druhou na vyzkoušení nemám.
Tak bych Vás všechny, kdo jste měli stejné nebo podobné problémy, chtěl požádat o rady tipy, jak se toho zbavit, protože teď se motor spíš dusí než jede. Děkuji všem
PS. Baterie je nová svíčky mám taky nový, ale spíš to bude asi v elektrice