skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Elektrika motoru
14:42:37
20.04.2010
20.04.2010

Pedro boy
Tak auto v poho naštartovalo , aj má pekný zvuk.Takže smelo do toho , takto to funguje
09:59:17
20.04.2010
20.04.2010

Pedro boy
No a tak je to vyriešené , od baterky plus s poistkou a spínačom na 15ku na cívku , cievka prepojená do ETZ a rozdelovača a malo by to byť dobré.Poradili mi aby som sa s 1notkou na cievke nehral lebo to ide len na otáčkomer.Tak asik toto som od vás chcel.Ale ešte dopíšem ako som dopadol.
22:04:47
19.04.2010
19.04.2010

Pedro boy
no len tu to ide od spínačky , a ja tam nechcem zbytočne natiahnúť káble
22:03:49
19.04.2010
19.04.2010

Pedro boy
mám na misli nečo takéto - "T" prepáč za prevziatie tvoho obrázka, inakšie to neviem vysvetliť
22:01:41
19.04.2010
19.04.2010

Pedro boy
hups na to som zabudol , ale nevadí , zapojím facetku , mne ide hlavne o elektriku ako by to mohlo fungovať
21:52:41
19.04.2010
19.04.2010

petr s
-> Pedro boy: Jak zapojíš benzín?
21:25:43
19.04.2010
19.04.2010

Pedro boy
Caff chlapy.Mal by som jednu prosbu : kúpil som si felíciu kombi Bmmko bez dokladov.Ale z motora sú odmontované podstané veci pre štartovanie.Tj. chýba jednotka , vstrek , hallov snímač a neviem čo ešte. No ale mňa zaujíma to či ten motor vlaste ide.
Tak som si pomislel že tam nahodím favo sanie aj s karbecom, ETZ a favo zapalovanie + cievku.To by aj bolo len teraz by som potreboval el schému , ako zapojiť cievku aby som dostal iskru.Proste chcem postaviť elektriku len na to aby som mohol naštartovať motor,vynechať spínačku , dobíjanie a ostatné nepotrebné veci.
Vymisléné mám štartovanie tak že potiahnem káben od baterky na štartér(ten hrubý origo), a na tú svorku ktorá budí cievku štartera len nasuniem hocaký káblik s odblankovaným koncom - keď ten koniec strčím k hrubému káblu tak by sa mal štartér rozbehnúť.To by bolo štartovanie - (ak sa mílim prosím poradiť).
Problém mám v tom ako zapojiť indučku.15ku na priamo na baterku ale kam pojde 1ka.Od cievky prepojím ETZ tak ako to má byť 15na 15 a 1 na 1 , tam ešte zasuniem rozdelovač favo a to bi tiež bolo , len neviem akým sposobom dostanem iskru.To mi nejak nevychádza.Poprosím vás poradte mi.
Tak som si pomislel že tam nahodím favo sanie aj s karbecom, ETZ a favo zapalovanie + cievku.To by aj bolo len teraz by som potreboval el schému , ako zapojiť cievku aby som dostal iskru.Proste chcem postaviť elektriku len na to aby som mohol naštartovať motor,vynechať spínačku , dobíjanie a ostatné nepotrebné veci.
Vymisléné mám štartovanie tak že potiahnem káben od baterky na štartér(ten hrubý origo), a na tú svorku ktorá budí cievku štartera len nasuniem hocaký káblik s odblankovaným koncom - keď ten koniec strčím k hrubému káblu tak by sa mal štartér rozbehnúť.To by bolo štartovanie - (ak sa mílim prosím poradiť).
Problém mám v tom ako zapojiť indučku.15ku na priamo na baterku ale kam pojde 1ka.Od cievky prepojím ETZ tak ako to má byť 15na 15 a 1 na 1 , tam ešte zasuniem rozdelovač favo a to bi tiež bolo , len neviem akým sposobom dostanem iskru.To mi nejak nevychádza.Poprosím vás poradte mi.