skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Automatické rosvícení-denní světla
prohledat
17 příspěvků (zobrazeno 1 až 17) od 28.12.2008 do 02.10.2010, založil/a Motomaniak
19:38:12
02.10.2010
02.10.2010

chalupsky.v
Ahoj Syny.Já bych měl velký zájem o vše kolem zapojení elektriky.Taky doma na Š-130 v elektrice rád experimentuju.Zatím jsem si dělal jenom klasiku-zadní mlhovky,přední mlhovky,přídavné dálkové,dení svícení...Tak kdyžtak můj email je chalupsky.v@centrum.cz.Ne
bo napiš přes co se domluvíme...
18:56:19
18.01.2009
18.01.2009

Syny
Zajem neni, alespon sem bez prace 

13:26:42
16.01.2009
16.01.2009

Syny
-> Motomaniak: jj to na me blikali taky... A jeden co jel proti blikal a jeste si klepal na celo, tak tomu sem prostrednickem ukazal, ze je jednicka
Se mi strasne libi jak je kazdej chytrej a pritom vi uplny hovno... Proste kdyz na tebe budou blikat, tak na ne blikni taky :)

13:19:07
16.01.2009
16.01.2009

Motomaniak
-> Syny: Světla už jsou zapojený a fungujou.Nejdřív to bylo tak že se mi světla rosvítily cca po 20 vteřinách po zapnutí klíčku,ale to se mi moc neosvědčilo takže to teď rozsvítí až po sepnutí dobíjení.A při rozsvícení normálních světel mi samostatný relátko přeruší úsek mezí modulem pro aut. rozsvícení a diodovými světly . Jenom mě sere že se najde dost lidí kteří na mě blikají aby jsem se rozsvítil.
01:08:38
16.01.2009
16.01.2009

Syny
A jeste :) Kdyz uz sem tad nakous to kradeni - da se tomu snadno zabranit... A to tajne tlacitko, kterym se (nejlepe z kabiny) odpoji civka... Takze pak muze tlacit nebo tocit starterem treba az do rana a stejen to nechytne :)
Kdyby ste meli ve vetsi mire velkej zajem o vsechny mozny blbiny co sem si delal na aute s elektroinstalaci, udelam nakej souhrn schemat a dam to do clanku... Aneb jak zapojit ty denni svetla, jak zapojit pridavny dlaky nebo pridavny mlhovky, jak zapojit "tajny tlacitko", jak zapojit kontrolku rucky aby zaroven fungovala jako kontrolka brzd (tedy napojit kontrolku rucky na kontrolku brzd a kontrolka bude reagovat nezavisle na oboji - vyhodne u kulatych budiku kde kontrolka rucky neni pripravena) a podobny kokosoviny :) Jesteme napadaj podsvetleny tahla topeni a podsvetlenej kaslik a dvouvlakna u kterejch dou vymenvat zarovky (nejsou na tvrdo naletovany kabliky...).
Ale jinak sory za OT :)
Kdyby ste meli ve vetsi mire velkej zajem o vsechny mozny blbiny co sem si delal na aute s elektroinstalaci, udelam nakej souhrn schemat a dam to do clanku... Aneb jak zapojit ty denni svetla, jak zapojit pridavny dlaky nebo pridavny mlhovky, jak zapojit "tajny tlacitko", jak zapojit kontrolku rucky aby zaroven fungovala jako kontrolka brzd (tedy napojit kontrolku rucky na kontrolku brzd a kontrolka bude reagovat nezavisle na oboji - vyhodne u kulatych budiku kde kontrolka rucky neni pripravena) a podobny kokosoviny :) Jesteme napadaj podsvetleny tahla topeni a podsvetlenej kaslik a dvouvlakna u kterejch dou vymenvat zarovky (nejsou na tvrdo naletovany kabliky...).
Ale jinak sory za OT :)
01:02:09
16.01.2009
16.01.2009

Syny
-> J3STER: Kdyz mas z ledek tak ne no jelikoz ty se nerozsviti, kdyz tam pujde proud opacne :) Ale zarovky jo, tam je jedno jestli jde plus -> minus nebo minus -> plus ;)
01:00:58
16.01.2009
16.01.2009

Syny
kdybys to mel bez ty diody, tak staci zapnout parkovacky a to + te prebehne pres kontakt 85 a kontakt 86 na 2. pojistku a tim na ni jde taky +, takze je to pod proudem a staci zaradit kvalt, auto roztlacit a trada, motor capne jako novej...
Ostatne takhle je nejjednoduzsi ukradnout skodovku zejo... Mezi 1. a 2. pojistku narvat korunu, zaradit 1 nebo 2, roztlacit a jedeme :)

00:57:16
16.01.2009
16.01.2009

Syny
Tak koupime diodku a dame ji tam kam sem nakreslil... A co se stane? Vyplej motor, rozsviceny svetla. 2 pojistka kostra, 3ti je plus. A to plus bezi po kabliku dal a dal a dal a najednou dioda. Tak to plus zesmutni, protoze se nedostane do relatka a nemuze ho aktivovat. A tak je to plus strasne smutny a vysere se na to :) Ovsem kdyz na 3. pojistce bude kostra (vyply parkovacky/svetla) a bude zaplej motor/zapalovani (2. pojistka je pod proudem), tak to je po smeru diody a rele se sepne...
Tada a sme doma ;) Doufam, ze ted uz je to jasny...
Tada a sme doma ;) Doufam, ze ted uz je to jasny...
00:54:53
16.01.2009
16.01.2009

Syny
-> Motomaniak: Sice pozde, ale prece...
Tak si to nakreslime...
Zapnes klicek (2. pojistka ma ted plus ) to te pujde na kontakt 86 na rele a pres kontatk 85 se to ukostri, protoze na 3. pojistce (parkovacky je momentalne kostra, kdyz sou vypnuty). Tim padem sepne rele a z 1. pojistky pujde stava na svetla a ty se rozsviti. (To mame stav, ze se sami zapnou po otoceni klicku do polohy I nebo II). Kdyz se seseri a ty pojedes a zapnes svetla, na pojistku 3 prijde plus . Tim padem mas plus na kontatku 86 i 85, rele se neksotri, tim padem se rozpoji a svetla zhasnou. (To mame stav, ze svetla automaticky zhasnou kdyz otocis knoflikem na prvni polohu - parkovacky a nebo na druhou polohu - svetla). Tak a ted k jadru veci - co se stane, kdyz budes mit vyplej motor a zapnes parkovacky? Na 3. pojistce bude plus a na 2. (jelikoz je klicek v poloze 0 nebo tam vubec neni) je kostra... Tim padem sepne rele a rozsviti se svetla... Coz treba vecer kdyz stojis nekde u cesty, mas zaply parkovacky, vyplej motor a des se vychcat neni moc dobry (vzhledem k tomu ze ty svetla pekne oslnujou a v noci nesmi bej zapnty a vlasnte ani nemaj svitit s parkovackama ani svetlama).
Tak si to nakreslime...
Zapnes klicek (2. pojistka ma ted plus ) to te pujde na kontakt 86 na rele a pres kontatk 85 se to ukostri, protoze na 3. pojistce (parkovacky je momentalne kostra, kdyz sou vypnuty). Tim padem sepne rele a z 1. pojistky pujde stava na svetla a ty se rozsviti. (To mame stav, ze se sami zapnou po otoceni klicku do polohy I nebo II). Kdyz se seseri a ty pojedes a zapnes svetla, na pojistku 3 prijde plus . Tim padem mas plus na kontatku 86 i 85, rele se neksotri, tim padem se rozpoji a svetla zhasnou. (To mame stav, ze svetla automaticky zhasnou kdyz otocis knoflikem na prvni polohu - parkovacky a nebo na druhou polohu - svetla). Tak a ted k jadru veci - co se stane, kdyz budes mit vyplej motor a zapnes parkovacky? Na 3. pojistce bude plus a na 2. (jelikoz je klicek v poloze 0 nebo tam vubec neni) je kostra... Tim padem sepne rele a rozsviti se svetla... Coz treba vecer kdyz stojis nekde u cesty, mas zaply parkovacky, vyplej motor a des se vychcat neni moc dobry (vzhledem k tomu ze ty svetla pekne oslnujou a v noci nesmi bej zapnty a vlasnte ani nemaj svitit s parkovackama ani svetlama).
09:30:30
15.01.2009
15.01.2009

J3STER
-> Syny: Když mám světla na denní svícení z led diod, pak nemusím dávat žádnou usměrňovací diodu.

19:32:27
28.12.2008
28.12.2008

Motomaniak
-> Syny: Možná jsem trochu natvrdlej ale pořád nevim proč při zapnutí světel by mi měla jít šťáva na 2. pojistku
18:36:33
28.12.2008
28.12.2008

Syny
-> Motomaniak: To je docela jasny, ale budes tam muset dat diodu!
18:35:39
28.12.2008
28.12.2008

Motomaniak
-> Syny: Aby zhasly denní při zapnutí potkávaček vyřešim přepínacím relátkem
17:51:30
28.12.2008
28.12.2008

Syny
-> Motomaniak: Tak tak - dyt je na aute mam taky. Sviti pouze predek (svletla na denni sviceni). Takze zapojeni je v pohode jen budes potrebovat diodku ktera bude zajistovat to, ze pri zapnuti svetel se vypnou ty denni, ale zaroven pri zapnuti svetel te to nebude automaticky davat proud na 2. pojistku, protoze to by pak nekod prisel, zap by svetla a moch by rovnou startovat :)
17:35:51
28.12.2008
28.12.2008

Motomaniak
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak podle toho co se mi podařilo dohledat musí svítit pouze SPDS takže to mi zapojení dost ulehčilo 

15:22:42
28.12.2008
28.12.2008

Matthes, záškodník z TechWebu
Pri uziti SPDS nema zadek svitit. Otazka jesi jen nemusi, nebo nesmi. Ja mam na leto jen predek. Lze na druhou pojistku zapojit nebo pouzit ruzne aut. obvody 

14:05:13
28.12.2008
28.12.2008

Motomaniak
Potřebuju poradit.Mám světla pro denní svícení a potřebuju je zapojit tak aby když nastartuju tak se mi rosvítili společně se zadními světli a podsvícením budíků,ale nesvítili přitom přední obrysová světla.Je to na rapida
díky za rady
díky za rady