ale to uz je o celou tisicovku vic nez by me stal pincek, na druhou stranu sem pocital tak s 3ma tisicovkama takze +-500 neni zas neco co by me polozilo

jen mám ted trochu problemm sehnat toho pincka,bo uz ho snad asi nedelaji nebo co,tak sem narazil dneska na tohle www.carhifi-profi.cz/prod
uct_info.php?products_i... ,nevim jak by to mohlo hrat,ale je to Focal a ta citlivost je slusna 

nevite aspon kde by se dal onen zminovany pioneer ts-w306c levne sehnat novy? na netu sem zatim nasel v cenach 2500-2990,- tak kdybyste nekdo vedel o levnejsim shopu,dejte pls echo ,dik.
dale pises o zachovani objemu u uzavrene bedny,s tim mam problem,pac sam vyrobce uvadi celkem velke rozmezi,tak potom nevim jestli treba jen neokopirovat origo bednu(uzavrena se zkosenou zadni stranou) co k tomu delaji,jestli je to pro ten reprak to nejlepsi co muze byt,nebo se da vylaborovat i neco vic. a prohanet krivky programem bych chtel hlavne proto aby bedna jako takova byla co nejlepsi,pac prostedi ve kerem bude se ovlivnit neda a hlavne pocitam bude dosti promenlive(to prostredi) - kufry ruznych aut,domaci/venkovni pouziti (jj 2x 8" arn226 15"basy v bednach mi na doma proste uz nestaci
). jo a jeste zrovna pri jednom,sem si vzpomel ze tu kdysi byl zminovany nejaky vzorecek na prurez kablu,tim se da myslim taky neco ziskat,nebo spis neztratit ze
bude stacit na cca 120w rms(pripadne az 300w na ktere je repro delany,kdybych nekdy pridal vykonejsi m,onoblok?) 6mm nebo se tam mam pokusit narvat 8,10mm? (nevim jestli uz dam tolik do svorek na zesu)

melo to byt 50x35x30cm

(a cekam az budou dalsi
)
) spis me aji zajma jak vyrazny vliv ma tvar bedny,byt o stejnem objemu ale s ruznym pomerem stran.
30cm uzavrena (cca 52,5l) nebo lip hrajou bedny s natrubkama?,asi nema cenu nejak vytlumovat ze? 

) snad jen nejaky programek na vypocet objemu by se hodil at z toho kdyzuz tak vyzdimam co nejvic -chtel bych to aj na dramy takze co nejnizsi hertze at to hraje 
(samozrejme v ramci moznosti ze).

ale nedavno jeden znamy kupoval aktivny subwoofer za 3000 od znacky SalAudio alebo tak nejak. A podla mojho skromneho ucha si myslim ze na normalne pocuvanie uplne staci. nieje to sice pocut na 2 bloky ale na pocuvanie to mojmu amaterskemu uchu stacilo

) . chtel bych nejaky lepsi woofer nez sou ty 2 8" od tvm co mam ted ,a to at uz doma do pokojicku tak do auta a premyslel sem o necem kolem 2000-3000,- ,konkretneji sem premyslel nad Pioneerem ts-w306c co onem sousite,jake mate zkusenosti,nebo se da sehnat v teto cenove kategorii neco lepsiho? nechcu zadny extrem,nebudu stim nikde soutezit,jen kvalitni hlasity a presny Bass na bezny poslech ,predem dik moc vsem za konstruktivni prisevky